KRIMINALISTIKA SKRIPTA PDF

July 4, 2019 posted by

Kriminalistika Borislav Petrovic ssed – Ebook download as PDF File . pdf) or read book online. kriminalistika. Skripta Uploaded. Teste nga Kriminalistika. Studentat e Fakultetit Juridik added 13 new photos to the album: Teste nga Kriminalistika. May 27, ยท. Teste nga Kriminalistika. Read the latest magazines about Kriminalistika and discover magazines on KRIMINALISTIKA Kriminalistika-Eutanazija – Diplomski.

Author: Malasho Kagarn
Country: France
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 21 September 2005
Pages: 112
PDF File Size: 19.29 Mb
ePub File Size: 4.3 Mb
ISBN: 697-9-78057-372-1
Downloads: 10108
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vikasa

Nasilje u tim deliktima podrazumeva: Ljudsko ponasanje treba da ima moralnu oprevdanost, a ne samo zakonsku dopustenost, da bi imalo legitimitet.

Impulsivni su i nasilnicki se ponasaju. Pobornici ove teorije ne kriminaliistika devijantima osobe koje su izvrsile neki zlocin, vec osobe cije ponasanje drustvo osudi kaoi kriminalno.

Postoje 4 vrste razbojnistva: Kao psiholoski fenomen silovanje je frustracioni akt besa, mrznje i brutalnog izliva emocija ispoljen kao kompenzacioni faktor kompleksa izvrsioca koji bes iskaljuje nasiljem na zrtvi. Netransparentnost globalnih procesa privatizacije: Porodicno stanje odlikuje visok procenat alkoholicara i lica sa izvesnim poremecajima. Ostecenje, unistenje ili zloupotreba kompjuterskih komponenti ostvaruje se pomocu 3 osnovna sredstva, a to su kompjuterski virusi, akripta i trojanci.

Ona odredjene licne osobine coveka smatra determinantama koje ih predisponiraju za vrsenje saobracajnih delikata 4. U krivicnopravnom smislu koruptivni delikti u Srbiji obuhvataju dela: Poremecaji endokrinih zlezda uticu na emocionalno stanje licnosti.

Javni poredak je skup pravnih normi kojima su regulisana osnovna prava i slobode gradjana, kao i interes zajednice na ocuvanju i zastiti osnovnih drustvenih vrednosti, koje su utvdjene najvisim pravnim aktom โ€” ustavom!

  BSNL TTA SYLLABUS 2012 PDF

U moralnoj tradicionalnoj svesti drustveno devijantnim se smatrao svaki seksualni akt izuzev onih koji se svode na bracne odnose i reproduktivnu funkciju. Takvo delo moze biti izvrseno za vreme rata, skriptq sukoba i u miru. Segmenata ima 26 po Galu i 35 po Lavateru.

Inercija i apatija su pojave najvise izrazene kod mlade generacije. Na osnovu kojih znakova se one mogu prepoznati i kako bi trebalo reagovati na njihovo prisustvo? Manifestuje se u poremecajima misljenja, izvitoperenim logickim reakcijama, cestim halucinacijama u vidu izdatih naredjenja ili opasnosti od nekoga iz okruzenja.

Liability of Arbitral Institutions: Legitimacy Challenges and Functional Responses

Ideologija oznacava izopacenu drustvenu svest, netacnu iskrivljenu sliku sveta i drustva i pojava u njima koje stvaraju pojedine drustvene grupe. REKET Reket je oblik profesionalnog kriminaliteta zasnovan na sistemu ucene, iznude, prinude i nasilja.

Narocito je karakteristican za imovinske delikte, privredni i organizovani kriminalitet. Pomerena je granica normalnosti u seksu u odnosu na ranija godista, naglasena je sloboda u licnom ponasanju sto ima za posledicu skeipta se drugacije gleda i na neke seksualnosti koje su smatrane perverznim. Razlikuju se dva osnovna oblika dusevnih poremecaja: Drustveni sktipta cine sredinu u kojoj se saobracaj odvija i tu spadaju: Emocionalno poremeceni delikvent tip delikventne strukture licnosti odredjen psihickim stanjem emotivne stabilnosti.

Promene vlasnistva, monopolski polozaj pojedinih privrednih subjekata, poslovanje robnim rezervama u uslovima nestasice robe siroke potrosnje, privilegovanje i dobijanje kredita i zloupotreba stanja na deviznom trzistu uslovili su neke oblike lagalizacije nezakonitog poslovanja, protivpravnog bogacenja deliktnim radnjama koje spadaju u klasicne vidove privrednog kriminaliteta.

Kod njih je veoma visok procenat emocionalne nezrelosti, nepouzdanja, nestabilnosti, neuroticnosti i ispodprosecne IQ ispod U njih ubrajamo rusilacke demonstracije one za posledicu imaju unistavanje materijalnih dobara i objekata, fizicko nasilje do ubistva predstavnika vlasti. Heroin se distribuira iz Pakistana,Avganistana i dr. Kompjuter kao objekt napada I sam kompjuter moze biti objekt napada, i to obe njegove komponente i hardver i softver.

  ALVARION VL PDF

Devijantnost moze sa sobom nositi dva nacina vaspitanja: Savremene organizacije podrazumevaju podele zadataka u razlicitim oblastima. Njome se oblikuju moralne, religijske i obicajne norme prema pojavama delikvencije.

U nasem KZ ova dela inkriminisana su kao krivicno delo: Socijalne devijacije su posebne drustvene pojave koje cine deo posebne devijantne stvarnosti. Seksualno roblje rasprostranjeno je i u zapadnoj Makedoniji gde je albansko stanovnistvo vecinsko, a u ilegalnu trgovinu su ukljuceni i makedonski funkcioneri. Nije problem u kolicini zahvatanja, vec u nerazumnom uzimanju onih rezervi cije su kolicine ipak ogranicene. Identifikacijom se oblikuje svest skipta prihvataju modeli kriminalne orijentacije.

Njegove prednosti jesu sto se delo vrsi za kratko vreme, brzo i jednostavno, ne ostavlja tragove.

Building Safety

Prevaranti โ€” njihova kriminalna delatnost je vezana za sposobnost manipulacije sa zrtvom. Ova teorija zasnovana je na nekoliko osnovnih principa: Ukoliko su svi elementi zastupljeni moze se govoriti o najvisem stepenu organizovanosti โ€” mafiji. U kriminoloskim teorijama vlada misljenje da psihicki poremecaji uticu na devijantna ili teze oblike delikventnog ponasanja posredno ili neposredno.