EDUCATORIUM REM KOOLHAAS PDF

May 21, 2019 posted by

This building, located in Utrecht, Netherlands was designed by OMA – Rem Koolhaas. The building was completed in Situated in the centre of the University Campus the Uithof, just outside the centre of Utrecht, this building is most famous for its use of concrete. The concrete. Koolhaas and the team at OMA envisioned the Educatorium as a factory for learning with the processes of socialization, learning, and examination related.

Author: Mezim Yozshutaxe
Country: Bangladesh
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 20 March 2007
Pages: 336
PDF File Size: 11.73 Mb
ePub File Size: 7.81 Mb
ISBN: 438-9-43824-563-3
Downloads: 14929
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kagul

The spatial structure is designed to act reem as a network in which individuals, ie, students are free to discover their own access and navigate through the building. The examination halls are founded above the mixing chamber in a two-story block. The inclined planes of the plateau input play the role of urban square or mixing chamber.

The building spans 11, m2 and includes two auditoriums and seating people, three rooms for exams, some study rooms and a dining room for people. About Contact us Newsletter. You can find out more or switch them off if you prefer. The sloped planes of the entrance plateau function like an urban plaza or mixing chamber.

Educatorium Utrecht: an example of a sustainable building | Floornature

Right before our study tour through Germany and the Netherlands, all the design students were split into groups of four with members from different disciplines to research and model one site that they will be visiting on their upcoming trip.

Conducted over 14 years, the plan aims to transform the development of activities in the existing building,for a campus based on the American model community. Cookies We are using cookies to provide statistics that help us give you the best experience of our site. The Educatorium occupies a corner and adjoins low already existing building on its east end.

The exam rooms educatoroum developed in a more conventional manner. The main distinguishing feature of this building is the concrete floor that wraps around the structure and becomes the roof of the building. This website uses cookies to improve your experience. Circulation in the Educatorium is organized around a cross formed by two runners, subdividing each floor into quadrants that function as primary connectors.

  JOSH PELLICER BOOK PDF

Although they are not accessible to students, roof gardens are used to hold rainwater in an effort to reduce waste water load rme providing a color palette for the building.

The Educatorium is the first phase of a long-term study kollhaas by OMA Architects to modernize and develop the Campus of the University of Utrecht, east of the city. Educatorium The Educatorium is composed of two planes which fold to accommodate a range of distinct programs, including an outdoor plaza, two lecture halls, cafeteria and exam halls. Below the entrance ramp bicycles are parked.

Educatorium

To find out more, including how to control cookies, see here: You are commenting using your Twitter account. To minimize the spread and use of energy in the north and west facades, there have been some large areas of glass insulators that guarantee a perfect effect of solar radiation, thereby rek the accumulation of heat and the greenhouse effect saving electricity for lighting.

This implies the legitimacy of koolhxas institution be located in the depth of the spatial structure. Another interesting feature is the egg-shaped cabin used for audiovisual pass. Homes for all in Copenhagen.

A cruciform of two corridors organize the movement inside the Educatorium, subdividing each plan into quadrants and functioning as the main connectors. The deformation of the space creates this change in the density of columns. This difference is expressed through the materials and different degrees of opacity and translucency of environments.

Above the entrance lobby, the two storey block that houses exam rooms is located. Beneath this area is sheltered the bicycle parking is sheltered and an intersecting bike-path. While they were planned specifically for mass screening, allow various configurations of furniture and use.

A concept that is associated with educatoriumm pieces of paper that are folded and connected together, creating an internal and external level at a time. Ippolito holds a Master of Architecture from the Politecnico di Milano.

Educatorium, Utrecht: an example of a sustainable building

Architecture is better explained in images Follow us on Instagram! Sign up in floornature Floornature is an international design and architecture portal with a focus on contemporary architecture, exclusive interviews with great masters of international architecture and the most interesting new developments in the world of architecture.

  GEOMORPHOMETRY CONCEPTS SOFTWARE APPLICATIONS PDF

On The Move — Denmark. Around these large static volumes, two runners cruciform intersection define the principal axes of movement. Two curving walls enclose the room, one solid, one of glass. Kpolhaas exterior was clad in the same wood of the curve track. Below this, protected area for parking bicycles at the intersection of a special route for use is located.

In addition to large-scale and complex projects, he has worked on interiors and small-scale structures, including private houses, product design, and temporary structures such as the Prada Transformer in Seoul The two architects have done a building that wants to reduce energy consumption and emission of carbon dioxide, and to provide good indoor thermal and visual conditions through control of natural lighting rm heating-air conditioning.

Email required Address never made public. The starting point of the design are two leaves that fold and interlock. The concrete slab is treated as a malleable surface which allows an optimum fit for each program. However, by continuing to use the site without changing settings, you are agreeing to our use of cookies.

Educatorium – Data, Photos & Plans – WikiArquitectura

Client University of Utrecht. Facing north side, the largest auditorium seatsis open to the view of evucatorium botanical gardens. All socializing, contact and exchange of ideas take place in the surface network. Two curved walls enclose the room, one solid, another glass.

The Utrecht Educatorium di Utrecht is the great experimenter Rem Koolhaas’ demonstration that investigation of form can be combined with environmental sustainability in a building.

The plastic nature of the concrete evokes a educatprium, airy quality that enriches the sense of openness and variability in the building, as a network of interconnected pathways.