CRESTEREA ALBINELOR PDF

May 1, 2019 posted by

Cresterea albinelor added a new photo. See more of Cresterea albinelor on Facebook. Email or Phone. Password. Log In. Forgot account? or. Create New. Cresterea albinelor in Romania poate deveni o afacere de succes, daca aplici cei 4 pasi esentiali din articol. Cresterea albinelor. Front Cover. Alex-Alex , – pages QR code for Cresterea albinelor. Title, Cresterea albinelor. Contributor, Adrian Alexandru.

Author: Baran Shakataur
Country: Brunei Darussalam
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 26 January 2008
Pages: 464
PDF File Size: 14.86 Mb
ePub File Size: 18.66 Mb
ISBN: 486-4-42897-810-6
Downloads: 41250
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mauran

Hrana glucidic este folosit pentru producerea c ldurii, func ionarea mu chilor i laalc tuirea rezervelor grase. Ca ramur a agriculturii, se bazeaz pe instinctul albinelor de a depozita rezervehran peste necesarul de consum, rezerve care sunt folosite de apicultor. Primul corp st pe fundul stupului. Tratamente la 3 – 4 zile. Se combate asemenea viespii comune.

Scapus-ul este continuat de pedicel i flagel bici. Zonele opace ale lentilelor sunt acoperite de peri ori. Unul din capete este mai gros i de aici se vaforma capul viitoarei albine. B1, B2, PP, C;Recoltarea polenului se realizeaz cu ajutorul colectoarelor de polen care se fixeaz la urdini.

Dimensiunile sunt urm toarele: Intervalele de administrare la fel ca la Micocidin. Sacii sunt dispu i astfel: Pentru a cre te 1 Kg de albine este nevoie de 1,5 Kg de polen. Laturile exterioare au dimensiunile de xx mm iar cele interioare de xx mm. Lobiiantenelor culeg informa ii de la antene.

Sistemul circulator este foarte simplificat i este compus din: Stile ii sunt termina i cu ni te creste, ca un harpon i sunt str b tu i de canalicule prin care veninul este dirijat din canalul principal c tre rana provocat de lan et. De fiecare parte adeschiderii vaginului se afl dou cavit i – bursele copulatoare.

  BUSONID 32 BULA PDF

_CRESTEREA ALBINELOR Pages 1 – 50 – Text Version | FlipHTML5

Loca european este o boal infecto-contagioas produs de Bacillus alvei, Streptococcusapis, Bacillus orphaeus, Bacterium eurydice. Pere ii laterali au un orificiu de 10 mm prin care se introduc tijele pentru fixarea corpurilor.

Varooza este o ectoparazitoz produs de acarianul Varroa jacobsoni i care se hr ne te cuhemolimf.

Lucr toarele au circa 3. Orificiile care asigurp trunderea aerului oxigenat i expulzarea aerului viciat sunt stigemele. Topitorul folose te la extragerea albinelir din faguri.

Se considera c albinele nu pot s aud deoarece nu au organe de auz sensibile lapresiune a a cum au oamenii. Ocelii sunt ochi simpli care ofer informa iidespre intensitatea luminii.

Cresterea albinelor

La ecloziune, masculii au testicule nefunc ionale i de dimensiuni mici. Dalta se utilizeaz pentru desprinderea ramelor lipite cu propolis i pentru cur atul stupilor depropolis i cear.

Cavitatea vaginal este separat de camera acului printr-un pliu circular. Organele interne au propria lor musculatur. Ca alternativ se poate folosi usc torul de cresherea.

1848_CRESTEREA ALBINELOR

Septicemia este o boal infectec ioas produs de Spiroplasma apis. P strarea lui se face la loc uscat i r c ros. Epuizarea mai grabnica sau mai tarzie a organismului albinelor se datoreaza mai ales activitatii decrestere a puietului.

Are un miros specific, de terebentin. Parazitul st pe albine i poate fi observattot timpul anului. Aspergiloza se poate transmite la om.

CRESTEREA ALBINELOR

Ea este foarte bine adaptat condi iilor de clim i cules din ara noastr ,calit ile ei principale fiind: Extragerea veninului se realizeaz prin diverse metode de excitare a albinelor: Albinele comunica intre ele prin intermediul dansurilor,ultrasunetelor si mirosurilor eliminate cu ajutorul glandei Nasanoff glanda odoranta ce serveste laidentificarea albinelor aceluiasi stup.

  BAT54 DATASHEET PDF

Dup trei zile eclozeaz larva prin crfsterea foi elor embrionare. Boala este condi ionat de factori favorizan i precum: Speciali tii consider c lungimeaproboscisului trompei este crestwrea cu ajutorul c ruia se apreciaz capacitatea productiv aalbinei.

O albina izolata decolonie este asemenea unei celule dintr-un organism; ea nu poate activa decat impreuna cu altealbine, indiferent daca are la dispozitie cea mai buna hrana. Con inutul l pti orului de matc este urm torul: Tot acumacesta poate s – i sporeasc num rul familiilor de albine prin roire natural sau artificial provocat.

Marginile acestora sunt opace, dar suprafe ele centrale sunt transparente i aufunc ie de lentile.

Ou le, larvele i nimfele parazitului se pot observa pe pere ii celulelor, parteainferioar a c p celelor, resturile de cear i propolis. Asa se explicade albineoor o albina izolata moare, fiind lipsita, printre altele, de anumite elemente vitale, pe care numaiviata de colonie le poate avea.

Cu timpul, ccresterea poate cuprinde puietul de lucr toare i pe cel din botci. Triangulinoza este o boal produs de larvele insectei Meloe variegatus i Meloe proscarabeus.